Mięso mielone z pieczarkami i śmietaną

    Mięso mielone z pieczarkami i śmietaną

    2polubienia
    55min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Mięso mielone z pieczarkami i śmietaną - dużo tłuszczu i mało węgli. Idealne przy diecie LCHF.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • oliwa z oliwek lub olej kokosowy do smażenia
    • 250 g pieczarek, posiekanych
    • 500 g mięsa mielonego wieprzowego lub z indyka
    • 125 ml śmietany 30%
    • 3 łyżki koncentratu pomidorowego (opcjonalne)
    • pieprz i sól

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 55min. 

    1. Na patelni podsmażamy pieczarki na oliwie lub oleju kokosowym do momentu zarumienienia.
    2. Wrzucamy mięso, przyprawiamy i smażymy.
    3. Na końcu dolewamy śmietanę, chwilę mieszamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotowe!

    Rada

    W ostatnim stadium smażenie możemy także dodać koncentrat pomidorowy dla dodania smaku.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis