Alio olio peperoncino

    Alio olio peperoncino

    1polubienie
    25min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Uwielbiam tą potrawę :) i ma tylko 382 kalorie

    AngelikaWilimberg Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • oliwa z oliwek
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 papryczka peperoncino
    • makaron spaghetti Bianconi lub dietetyczny pełne ziarno :)
    • sól
    • kilka łyżek parmezanu
    • natka pietruszki
    • garść czarnych oliwek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek (najlepiej monini).
    2. Dodać 2 ząbki czosnku oraz peperoncino. Lekko podsmażyć.
    3. Makaron ugotować w osolonej wodzie, oczywiście al dente.
    4. Odcedzony makaron przełożyć na patelnię z oliwą, czosnkiem i papryczką. Smażyć minutkę.
    5. Dodać szczyptę parmezanu, dokładnie wymieszać. Na koniec dodać pietruszkę i czarne oliwki. Posypać parmezanem w zależności od ilości jakiej go lubisz i ecco fatto!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis