Zielony groszek z pieczarkami

    Zielony groszek z pieczarkami

    5polubień
    20min.


    Zrobione przez 92 osoby

    Bardzo proste danie z mrożonego groszku. Doskonałe do steków lub ryb.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 mała posiekana cebula
    • 2 ząbki czosnku, rozgniecione
    • 2 łyżki masła
    • 300 g mrożonego zielonego groszku, rozmrożonego
    • 125 g pieczarek z puszki, odcedzonych i pokrojonych w plasterki
    • 1 łyżeczka cukru
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 1/4 łyżeczki suszonego tymianku
    • szczypta czarnego pieprzu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Groszek ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawić.
    2. Roztopić masło na patelni na średnim ogniu. Podsmażyć cebulę i czosnek do miękkości, około 5 minut. Dodać groszek i pieczarki, doprawić cukrem, solą, tymiankiem i pieprzem. Zmniejszyć ogień do minimum i wszystko dokładnie podgrzać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis