Surówka z buraków, selera i marchewki

    Surówka z buraków, selera i marchewki

    3polubienia
    30min.


    Zrobione przez 23 osoby

    Sałatka z warzyw korzeniowych z dodatkiem jabłka i pysznego sosu na bazie octu jabłkowego, musztardy i miodu. Pyszna i pełna witamin!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
    • 1/4 szklanki octu jabłkowego
    • 1 łyżeczka łagodnej musztardy
    • 1 łyżeczka musztardy Dijon
    • 1 łyżka miodu
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 burak, obrany i starty na tarce
    • 1 mały korzeń selera, obrany i starty na tarce
    • 1 duża marchewka, obrana i starta
    • 1 małe, kwaskowate jabłko, obrane i pokrojone w kostkę

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Oliwę, ocet, musztardę i miód wlać do słoiczka, zakręcić go i potrząsać, aż składniki się dobrze wymieszają. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    2. Z buraka, selera, marchewki i jabłka ułożyć warstwy (można na osobnych talerzykach) i polać sosem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis