Jajka faszerowane z szynką i jajkiem

    (2)

    Szybki sposób na podanie przystawek. Waflowe foremki faszerowane szynką i jajkiem z pewnością zrobią duże wrażenie na Twoich gościach!


    Zrobione przez 20 osób

    Składniki
    ilość porcji: 16 

    • 4 jajka ugotowane na twardo
    • 6 plasterków szynki konserwowej
    • 2 łyżki majonezu
    • 1 szczypta pieprzu
    • 1 szczypta soli
    • kiełki do dekoracji
    • 16 waflowych jajek Vafini

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Ugotowane na twardo jajka kroimy w kostkę. Szynkę kroimy w drobną kosteczkę, po czym mieszamy z jajkiem i majonezem. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu i napełniamy skorupki waflowe. Dekorujemy kiełkami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (2)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis