Jajka faszerowane Vafini

    Jajka faszerowane Vafini

    4polubienia
    30min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Faszerowane jajka Vafini to propozycja przekąski, która z pewnością zasmakuje Twoim domownikom oraz gościom. Waflowe foremki przeznaczone do nadziewania to bardzo wygodny i prosty sposób na podanie gotowego farszu. Impreza bez talerzy :)

    Składniki
    ilość porcji: 16 

    • 250 g tuńczyka z puszki w oleju
    • mała cebula czerwona
    • posiekana pietruszka
    • 100 g posiekanych czarnych oliwek
    • sól
    • pieprz
    • 250 g sera mascarpone
    • 16 waflowych jajek Vafini

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Odciśnij tuńczyka z oleju, dodaj posiekaną cebulę, pietruszkę, oliwki, oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszaj z serkiem i nadziej wafelki. Smacznego!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    0

    - - 17 lut 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis