Trójkąty nadziewane kurczakiem

    Trójkąty nadziewane kurczakiem

    5polubień
    1godz.25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Najlepiej smakują podane z surówką. Trójkąty można podawać z surówką polane ketchupem i sosem czosnkowym. Smacznego!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • Ciasto
    • 3 szklanki mąki
    • łyżka oleju
    • łyżeczka soli
    • 1/2 szklanki wody
    • Farsz
    • 2 piersi z kurczaka
    • 1 cebula
    • olej
    • pieprz, sól
    • bazylia
    • majeranek
    • żółty ser

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 45min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 1godz.25min. 

    1. Z mąki, łyżki oleju, soli i pół szklanki wody zagnieść ciasto. W razie potrzeby dodać więcej wody. Ciasto rozwałkować i wyciąć nożem 4 duże kwadraty, tak aby po złożeniu na pół zajmowały połowę talerza.
    2. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć 20 minut na oleju razem z pokrojoną cebulką. Doprawić przyprawami. Po ostygnięciu do farszu dodać pokrojony w kostkę żółty ser. Wszystko wymieszać.
    3. Na kwadraty z ciasta kłaść nadzienie i składać na kształt trójkątów. Boki ciasta zlepić podobnie jak pierogi.
    4. Rozgrzać patelnię. Smażyć na małym ogniu tak aby z każdej strony ciasto było dobrze podrumienione, a ser ze środka rozpuszczony.
    5. Trójkąty można podawać z surówką polane ketchupem i sosem czosnkowym. Smacznego!

    rada

    Jeśli chcesz wiedzieć jak zrobić domowy sos czosnkowy proponuję odwiedżić blog.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    The Perfect Lady

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis