Paprykarz z suma

    Paprykarz z suma

    (0)
    Zapisz do ulubionych
    1godz.15min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Ten paprykarz, jako że to pasta rybna, można podawać do pieczywa. Nadaje się również świetnie do pieczonych ziemniaków lub ziemniaków gotowanych w skórkach.

    StawyMilickie Dolnośląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 cebula
    • 1 ząbek czosnku
    • oliwa z oliwek
    • 1 marchewka
    • 1 korzeń pietruszki
    • 1 mały kawałek selera
    • 1 puszka krojonych pomidorów
    • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
    • 200 g filetów z suma (bez skóry)
    • 1 łyżeczka octu winnego
    • 1 łyżka cukru
    • sól i pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.15min. 

    1. Cebulę i czosnek obrać, posiekać i podsmażyć na oliwie z oliwek.
    2. Marchewkę, pietruszkę i seler obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać na patelnię i smażyć, aż warzywa będą miękkie.
    3. Dodać pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Dusić na wolnym ogniu aż całość zgęstnieje.
    4. Dodać pokrojonego w kostkę suma. Dusić, aż kawałki ryby zaczną się rozlatywać i łączyć z sosem. Gotować do momentu uzyskania konsystencji pasty do smarowania chleba.
    5. Przyprawić solą, pieprzem, cukrem i octem. Odstawić do schłodzenia.
    6. Przełożyć do słoiczka i wstawić do lodówki.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis