Mus kajmakowy

    (22)
    12 godz. 10 min

    Bardzo prosty deser - masa kajmakowa zmiksowana ze śmietaną i podawana w szklaneczkach, ozdobiona owocami, czekoladą i innymi smakołykami. Można go przygotować dużo wcześniej!


    Zrobione przez 13 osób

    Składniki
    ilość sztuk: 24 małe porcje

    • 500 g gotowej masy kajmakowej
    • 450 ml śmietany kremówki
    • dodatki wedle upodobania: starta czekolada, pokrojone owoce, posiekane orzechy, pokruszone bezy, ciastka, itp.

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  +12godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 12godz.10min. 

    1. Wymieszać masę kajmakową ze śmietaną, miksować aż się dobrze połączą.
    2. Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin (im dłużej tym lepiej).
    3. Miksować aż osiągnie konsystencję musu, nałożyć do woreczka dekoratorskiego i wyciskać do szklanek lub pucharków. Udekorować owocami, pokruszonymi ciasteczkami, bezą, orzechami, czekoladą itp.

    Zobacz jak to zrobić!

    Mus kajmakowy
    Mus kajmakowy
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (22)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (4)