Murzynek z czekoladą i wiśniami

    Murzynek z czekoladą i wiśniami

    5polubień
    2godz.


    Zrobione przez 5 osób

    Ciasto zawiera czekoladę oraz wiśniową konfiturę, dzięki czemu jest wilgotne i długo zachowuje swoją świeżość

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 150 g mąki pszennej
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 120 g masła
    • 100 g gorzkiej czekolady
    • 150 g drobnego cukru
    • szczypta soli
    • 300 g konfitury wiśniowej
    • 2 roztrzepane jajka

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 1godz.30min.  ›  Gotowe w: 2godz. 

    1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.
    2. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia.
    3. Rozpuść masło, dodaj czekoladę i wymieszaj składniki.
    4. Do przestudzonej masy dodaj cukier kryształ, szczyptę soli, konfiturę i rozmącone jajka - dokładnie wymieszaj.
    5. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej przez sito i dodaj do masy czekoladowej i ponownie całość wymieszaj.
    6. Ciasto przelej do keksówki. Piecz w temperaturze 180 stopni C przez 80-90 minut - pieczemy do suchego patyczka.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    Deserek.TV - Twoje Video Przepisy

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    MartaMango
    autor:
    2

    Pychota ! Ciasto rewelacyjne ! - 22 gru 2013

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis