Wesoła ciuchcia z dodatkiem hiszpańskich oliwek

    Wesoła ciuchcia z dodatkiem hiszpańskich oliwek

    1polubienie
    50min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Nie każda mama wie, że dzieci uwielbiają oliwki. Są kolorowe, pyszne i co najważniejsze zdrowe. Doskonale komponują się z ulubionymi potrawami maluchów. Magiczne właściwości hiszpańskich oliwek sprawiają, że łącząc je z różnymi, czasami zaskakującymi składnikami, w jednej chwili zmieniają się w smakowite dania, które zadowolą nawet najbardziej wybrednego malca.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 15 posiekanych hiszpańskich oliwek
    • bułka tarta
    • 4 filety z mintaja, pokrojone na mniejsze kawałki
    • roztrzepane jajko
    • oliwa z oliwek
    • sól i pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Oliwki posiekaj w drobniutkie kawałeczki i wymieszaj z bułką tartą.
    2. W oddzielnych miseczkach przygotuj roztrzepane jajko oraz bułkę tartą wymieszaną z kawałeczkami oliwek.
    3. W międzyczasie rozgrzej patelnię z odrobiną oliwy.
    4. Fileciki oprósz solą i pieprzem i kolejno zanurzaj w jajku i panierce. Smaż do momentu uzyskania złotego koloru. Udekoruj krążkami z oliwek, tworząc w ten sposób smaczne wesołe ciuchcie. Podawaj niejadkowi z sałatką i oliwkami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis