Zabawny tuńczyk z hiszpańskimi oliwkami

    Zabawny tuńczyk z hiszpańskimi oliwkami

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Nie każda mama wie, że dzieci uwielbiają oliwki. Są kolorowe, pyszne i co najważniejsze zdrowe. Doskonale komponują się z ulubionymi potrawami maluchów. Magiczne właściwości hiszpańskich oliwek sprawiają, że łącząc je z różnymi, czasami zaskakującymi składnikami, w jednej chwili zmieniają się w smakowite dania, które zadowolą nawet najbardziej wybrednego malca.

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 20 hiszpańskich zielonych oliwek
    • ¼ cebulki dymki
    • szczypiorek
    • 1 puszka tuńczyka w oleju (200 g)
    • 3 łyżki majonezu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Posiekaj oliwki, cebulkę oraz szczypiorek, a następnie wrzuć do miseczki. Dodaj kawałki tuńczyka oraz majonez i wymieszaj. Uformuj na talerzyku w zabawne kuleczki, całość fantazyjnie udekoruj plasterkami oliwek.
    2. Powstałą pastę można również rozsmarować i serwować jako smaczną przekąskę na grzankach. Zielone hiszpańskie oliwki można zastąpić czarnymi.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis