Pieczona polędwica wieprzowa

    (8)
    1 godz. 15 min

    Polędwiczki wieprzowe są bardzo delikatne, dlatego nie potrzebują zbyt wiele dodatków. Ten przepis jest bardzo prosty i można w ten sam sposób upiec schab.


    Zrobione przez 48 osób

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 kg schabu lub polędwiczek wieprzowych
    • 1 szklanka śmietany kremówki
    • 3 ząbki czosnku
    • 1 łyżka musztardy
    • 1 łyżeczka chili w proszku
    • sól

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.15min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C.
    2. Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Ponakłuwać ze wszystkich stron wykałaczką ok. 10-15 razy.
    3. Do blendera wlać śmietanę, dodać czosnek, musztardę, chili i sól. Zmiksować do konsystencji gęstej śmietany.
    4. Na kawałku folii aluminiowej ułożyć mięso i polać sosem ze wszystkich stron. Zawinąć w folię i piec przez około 1 godzinę.
    5. Odstawić mięso aby całkowicie ostygło, a następnie pokroić w cienkie plastry. Podawać na zimno.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (8)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (6)