Smalec domowy

    Smalec domowy

    (0)
    Zapisz do ulubionych
    50min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Słoninka, boczek, cebulka, jabłko i przyprawy. Uwaga: bez jabłek smalec może stać w lodówce znacznie dłużej.

    Ontario, Kanada

    Składniki
    ilość porcji: 10 

    • 700 g słoniny
    • 300 g boczku
    • 2 cebule
    • 2 ząbki czosnku
    • 2 liście laurowe
    • sól
    • pieprz
    • 1 łyżka majeranku
    • 2 jabłka, starte na tarce

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Wszystko pokroić w drobną kostkę. Podtopić słoninę, dodać boczek.
    2. Jak się zacznie rumienić - dodać cebulę, czosnek, liść laurowy, pieprz, sól i majeranek.
    3. Jak już będzie prawie gotowe dodać starte jabłka i potopić jeszcze parę minut.

    rada

    Bez jabłek smalec może stać w lodówce znacznie dłużej.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    Sprawdź ten przepis na moim blogu!

    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis