Jajka faszerowane i zapiekane

    Tę potrawę podałam na mojej 18 zrobiłam ją bo nie wiedziałam co miałam robić z tymi jajkami, ale wszystkim smakowały :)

    AmandaMazurkiewicz

    Wielkopolskie, Polska
    Zrobione przez 11 osób

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 5 jajek
    • 1 łyżka papryki drobno posiekanej
    • natka pietruszki, szczypiorek
    • 2 łyżki majonezu
    • 1 łyżeczka musztardy
    • pieprz
    • sól
    • bułka tarta do obtaczania
    • tłuszcz do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Gotujemy jajka, chłodzimy, osuszamy i obieramy.
    2. Kroimy je na pół, wyciągamy żółtka wkładamy do innej miseczki.
    3. Do miseczki z żółtkami wrzucamy posiekaną paprykę koperek, szczypiorek i przyprawy, dodajemy majonez i musztardę.
    4. Ucieramy na gładką masę i faszerujemy nią białka.
    5. Nafaszerowane jajka obtaczamy w bułce tartej (tylko tę stronę którą faszerowaliśmy). Smażymy na maśle lub oleju do zarumienienia bułki. Gotowe jajka podawać na ciepło. Smacznego !!!!!!!!!!!!!!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis