Przekąski z ciasta francuskiego z oliwkami

    Przekąski z ciasta francuskiego z oliwkami

    2polubienia
    40min.


    Zrobione przez 47 osób

    Bardzo proste i szybkie przekąski: oliwki zawinięte w ciasto francuskie. Można użyć oliwek nadziewanych, kalamata, albo innych. Najważniejsze, aby były bez pestek. Można je zrobić dużo wcześniej i zamrozić. ok. 30 minut wcześniej trzeba będzie wyjąć ciasto z zamrażarki i upiec je.

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 24 oliwki bez pestek (np. kalamata, zielone nadziewane papryką)
    • 500 g ciasta francuskiego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C.
    2. Ciasto pokroić w paski o szerokości 1 cm i długości ok. 15 cm.
    3. Owinąć ciastem każdą oliwkę. Ułożyć na suchej blaszce i piec przez 20 minut aż się lekko przyrumienią.

    Zobacz jak to zrobić!

    Przekąski z ciasta francuskiego z oliwkami
    Przekąski z ciasta francuskiego z oliwkami

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis