Proste kokosanki

    (30)
    40 min

    Bardzo proste kokosanki z 3 składników: białek, cukru i wiórków kokosowych. To najlepsze bezglutenowe ciastka na świecie!


    Zrobione przez 107 osób

    Składniki
    ilość sztuk: 45 kokosanek

    • 4 białka
    • 200 g cukru
    • 200 g wiórków kokosowych

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia. Rozgrzać piekarnik do 150 stopni C.
    2. Ubić białka na sztywną pianę.
    3. Stopniowo dodawać cukier, stale miksując.
    4. Stopniowo dodawać kokos, mieszając szpatułką.
    5. Nakładać ciasto na blachę za pomocą łyżeczki. Piec przez 15-20 minut, aż się lekko przyrumienią.
    6. Lekko przestudzić ale zdjąć z blachy kiedy są jeszcze ciepłe. Najlepiej zdejmować je za pomocą cienkiej szpatułki.
    7. Przechowywać w szczelnym pojemniku.

    Zobacz jak to zrobić!

    Kokosanki
    Kokosanki

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (30)

    Komentarze po polsku (1)

    autor:
    0

    Proste i pyszne polecam  -  16 maj 2017

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis