Ryżowy przekładaniec

    Ryżowy przekładaniec

    1polubienie
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Jest łatwy w przygotowaniu, nie zajmuje wiele czasu i nie potrzeba wielu składników, a wygląda i smakuje niesamowicie.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 woreczek (100 g) ryżu białego
    • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
    • 3 łyżeczki masła
    • dżem
    • gorzka czekolada

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Ryż gotujemy w nieosolonej wodzie.
    2. Po ugotowaniu gorący ryż wrzucamy do miski, dodajemy masło i cukier. Mieszamy aż to rozpuszczenia masła.
    3. Przyrządzony ryż układamy na talerzyku, następnie dżem i znowu ryż. Robimy takiego "przekładańca". Na sam koniec posypujemy startą gorzką czekoladą.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    Wesoły talerz

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis