Jesienna sałatka z grejfrutem i orzechami

    Jesienna sałatka z grejfrutem i orzechami

    1polubienie
    15min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Jesień to czas, kiedy musimy wzmocnić swój organizm witaminami, wiec jedzmy sałatki,bez rozmyślania ile maja kalorii -mają ich mało.

    j.kolanowska01 Calabria, Włochy

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 sałata lodowa
    • 1 grejfrut
    • 2 łyżki orzechów włoskich
    • 1 czerwona cebula
    • szczypta soli
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • listki świeżej mięty
    • ocet balsamiczny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Liście sałaty płuczemy i kroimy w cząstki.
    2. Grejfrut obieramy ze skórki i delikatnie wyjmujemy miąższ.
    3. Orzechy włoskie rozdrabniamy.
    4. Wszystkie składniki przekładamy do miski.
    5. Posypujemy solą i polewamy strumieniem oliwy z oliwek -wszystko delikatnie mieszamy.
    6. Podajemy natychmiast po przyrządzeniu polaną octem balsamicznym "glassa".

    rada

    Sałatki nie przechowujemy w lodowce - zjadamy zaraz po przyrządzeniu.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    mojacalabria

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis