Ciasteczka poduszeczki z Bieluchem

    Ciasteczka poduszeczki z Bieluchem

    1polubienie
    1godz.30min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Proste w przygotowaniu pyszne ciasteczka z nadzieniem serowo-owocowym.

    Składniki
    ilość porcji: 15 

    • 3-4 połówki brzoskwiń z puszki
    • 1 opakowanie (150 g) serka Bieluch naturalny
    • 2 łyżki cukru pudru
    • 2-3 krople aromatu rumowego
    • 1 opakowanie ciasta kruchego lub francuskiego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  +30min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.30min. 

    1. Brzoskwinie kroimy w kostkę i mieszamy z serkiem Bieluch, cukrem pudrem i aromatem.
    2. Ciasto rozwijamy i kroimy na kwadraty o wymiarach 8x8 cm.
    3. Na każdy kwadrat nakładamy przygotowane brzoskwinie i starannie sklejamy ciasteczka.
    4. Przygotowane ciasteczka wkładamy na 30 minut do zamrażalnika.
    5. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C.
    6. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej pergaminem zachowując odstępy i wstawiamy na ok. 10 minut do piekarnika.
    7. Po ok. 10 minutach zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy jeszcze przez ok. 20 minut.
    8. Upieczone ciasteczka posypujemy cukrem pudrem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    NikolaSkonieczna-Comme
    0

    pycha, ale wprowadziłam kilka modyfikacji: zamiast aromatu (bo bardzo nie lubię) dodana wanilia, a zamiast serka naturalnego dałam serek Lekki Bieluch. Tak samo zdrowy, a mniej kalorii. I robiłam z ciastem kruchym. - 01 lip 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis