Fasolka szparagowa z pieprzem cytrynowym

    Fasolka szparagowa z pieprzem cytrynowym

    10polubień
    25min.


    Zrobione przez 328 osób

    Prosta do przygotowania i przepyszna fasolka szparagowa. Nieco pikantna, aromatyczna i chrupiąca dzięki migdałom. Ulubione warzywo mojej rodziny!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 500 g świeżej fasolki szparagowej, umytej i przyciętej
    • 2 łyżki masła
    • 25 g (1/4 szklanki) migdałów w płatkach
    • 2 łyżeczki pieprzu cytrynowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Włożyć fasolkę do sita do gotowania na parze i postawić na garnku z 2 cm wody. Garnek przykryć i gotować fasolkę, aż będzie miękka, ale wciąż jędrna, około 10 minut. Odcedzić.
    2. Masło stopić na patelni na średnim ogniu i dodać migdały. Podsmażyć, aż się lekko zrumienią. Doprawić pieprzem cytrynowym. Wrzucić do przypraw fasolkę i wymieszać, by pokryła się sosem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    JohannaNagrodzki
    0

    Bardzo proste i smaczne danie do wszystkiego - 26 lis 2012

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis