Fasolka szparagowa z pieczarkami

    Fasolka szparagowa z pieczarkami

    13polubień
    35min.


    Zrobione przez 563 osoby

    Naprawdę świetny dodatek warzywny. Zawsze go podajemy na rodzinnych spotkaniach i nigdy nie ma resztek!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 250 g świeżej fasolki szparagowej pociętej na kawałki 2-3 cm
    • 2 marchewki pokrojone w grube paski
    • 55 g masła
    • 1 cebula, drobno pokrojona
    • 250 g świeżych pieczarek pokrojonych w plasterki
    • 1 łyżeczka soli
    • 1/2 łyżeczki soli przyprawowej (np. cytrynowej, ziołowej, itp.)
    • 1/4 łyżeczki soli czosnkowej
    • 1/4 łyżeczki białego pieprzu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Włożyć fasolkę i marchew do 3 cm wrzącej wody. Przykryć i gotować do miękkości, ale nie rozgotować. Odcedzić.
    2. Roztopić masło w dużej patelni na średnim ogniu. Podsmażyć cebulę i grzyby, aż będą prawie miękkie. Zmniejszyć ogień, przykryć i smażyć na wolnym ogniu 3 minuty. Dodać fasolkę i marchew, doprawić solą i pozostałymi przyprawami. Przykryć i smażyć przez 5 minut na średnim ogniu.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis