Quiche ze szpinakiem bez spodu

    Quiche ze szpinakiem bez spodu

    3polubienia
    50min.


    Zrobione przez 2155 osób

    Prosty przepis na quiche (lub też "kisz") w której nie ma spodu, więc nie ma kłopotów z ciastem. Jest za do dużo szpinaku i sera. Można podać na obiad z ziemniakami i kiełbasą, albo na lekką kolację.

    Składniki
    ilość sztuk: 1 kisz o średnicy 23 cm

    • 1 łyżka oleju roślinnego
    • 1 cebula, posiekana
    • 300 g mrożonego szpinaku, rozmrożonego i dobrze odsączonego
    • 5 jajek, roztrzepanych
    • 350 g sera Munster, rozdrobnionego
    • szczypta soli
    • szczypta pieprzu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 175 stopni C. Lekko wysmarować tłuszczem formę do tarty o średnicy 23 cm.
    2. W patelni na średnim ogniu rozgrzać olej. Dodać cebulę i zeszklić. Dodać szpinak i smażyć stale mieszając, aż odparuje nadmiar wody.
    3. W misce wymieszać jajka z serem, solą i pieprzem. Dodać szpinak i wymieszać. Nałożyć do przygotowanej formy.
    4. Piec w rozgrzanym piekarniku aż jajka się zetną (ok. 30 minut). Studzić przez ok. 10 minut a następnie podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis