Ciasteczka Franklina

    Ciasteczka Franklina

    1polubienie
    35min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Bardzo pyszne i delikatne ciasteczka Franklina. Są one radością dla dzieci i dziadków oraz dla rodziców. :)

    Składniki
    ilość sztuk: 25 ciasteczek

    • 2 jajka
    • 1 filiżanka cukru
    • 1/2 filiżanki miękkiego masła
    • 2 filiżanki mąki
    • 1 filiżanka czekoladowych chrupek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Nastaw piekarnik na 180 C.
    2. Ubij jajka z cukrem i masłem.
    3. Dodaj mąkę.
    4. Dodaj czekoladowe chrupki i następnie wymieszaj. Czekoladowe chrupki nie mieszaj mikserem jak jajka, masło i mąkę, ale wymieszaj je łyżką :)
    5. Nałóż łyżką ciasto na blachę do pieczenia aby powstały małe placuszki.
    6. Poproś dorosłą osobę o wstawienie placuszków do piekarnika.
    7. Ustaw kuchenny stoper na 15 minut.
    8. Po wyjęciu ciastka powinny być gotowe :)

    Źródło:

    Przepis na podstawie książki "Franklin i ciasteczka" P. Bourgeois, B. Clark, wyd. Debit 2004, tłum. Patrycja Zarawska

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

    Podobne kategorie