Sałatka z buraków z imbirem

    (3)
    3 godz. 15 min

    Sałatka z gotowanych buraczków z dodatkiem kminku, chrzanu i imbiru. Najlepiej smakuje jeśli postoi dwa dni w lodówce i smaki się dobrze przegryzą.


    Zrobione przez 7 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g buraków
    • sól
    • 1 łyżka kminku
    • 1 kawałek świeżego imbiru
    • 1 łyżeczka chrzanu
    • 4 łyżki czerwonego octu winnego
    • 50 g cukru
    • 2 goździki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  +2godz. odstawienie  ›  Gotowe w: 3godz.15min. 

    1. Buraki gotować przez godzinę w wodzie z dodatkiem soli i kminku.
    2. W międzyczasie obrać i drobno zetrzeć imbir. Wymieszać z chrzanem, octem, cukrem i goździkami.
    3. Trochę ostudzić, a następnie obrać buraki. Pokroić w grube plastry i jeszcze ciepłe włożyć do pojemnika ze szczelną przykrywką. Polać sosem, zamknąć i wstawić na 2 dni do lodówki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (3)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis