Hiszpańskie czarne oliwki z ogórkiem i pomidorkami koktajlowymi

    Hiszpańskie czarne oliwki z ogórkiem i pomidorkami koktajlowymi

    1polubienie
    15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    świetna przystawka z czarnych hiszpańskich oliwek, pomidorków koktajlowych i świeżego ogórka. Wspaniale sprawdza się na imprezach, a także jako dodatek do dań. Polecam! Jest gwiazdą na wszystkich rodzinnych spotkaniach :)

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 200 g pomidorków koktajlowych
    • 250 g hiszpańskich czarnych oliwek
    • 1 świeży ogórek, posiekany w drobną kostkę
    • świeże listki oregano
    • sól morska
    • świeżo zmielony czarny pieprz
    • pęczek natki pietruszki, posiekany

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Pokrój pomidorki koktajlowe w ćwiartki.
    2. Następnie dodaj wszystkie inne składniki oprócz pietruszki, delikatnie mieszając. Odstaw do lodówki na godzinę, aby wszystkie smaki dobrze się połączyły.
    3. Danie tuż przed podaniem oprósz posiekaną pietruszką i dobrze wymieszaj.

    Kostka idealna

    Jak pokroić warzywa i owoce w idealną, równą kostkę? Dowiedz się czytając nasz artykuł "Krojenie w kostkę owoców i warzyw".

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis