Ciasto czekoladowe bez mąki

    Ciasto czekoladowe bez mąki

    14polubień
    45min.


    Zrobione przez 625 osób

    Pyszne ciasto czekoladowe całkowicie bezglutenowe! Podawać na ciepło z lodami lub bitą śmietaną, ewentualnie na zimno, posypane cukrem pudrem.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 150 g cukru
    • 3 jajka, roztrzepane
    • 120 g masła
    • 120 g ciemnej czekolady, posiekanej
    • 50 g gorzkiego kakao
    • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Wysmarować tłuszczem foremkę o średnicy 20 cm, a następnie oprószyć kakao. Rozgrzać piekarnik do 150 stopni C.
    2. W misce ustawionej nad garnkiem z gotującą wodą stopić czekoladę z masłem. Dodać cukier, kakao, jajka i wanilię. Przelać do blaszki.
    3. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut.
    4. Studzić w blaszce przez 10 minut, a następnie odkroić ciasto od blaszki nożem i zdjąć blaszkę.

    Zobacz jak to zrobić!

    Ciasto czekoladowe bez mąki
    Ciasto czekoladowe bez mąki

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis