Serowa zupa

    Serowa zupa

    2polubienia
    40min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Lubisz szybkie zupy ta jest idealna. Zupa z serka topionego z dodatkiem cynamonu, jogurtu i ryżu brązowego.

    kuchareczka42 Śląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 3 

    • 1,5 l rosołu
    • 300 g topionego serka gouda
    • 3 łyżki jogurtu naturalnego
    • 1 łyżeczka świeżo zmielonego cynamonu
    • przyprawa do zup typu kucharek
    • 1 woreczek brązowego ryżu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Brązowy ryż ugotuj na miękko w lekko osolonej wodzie, odcedź.
    2. W garnku zagotuj rosół. Drobno pokrój serek. Do gotującego się rosołu wrzuć kawałki serka i gotuj, ubijając trzepaczką, aż serek całkowicie się rozpuści, a zupa nabierze kremowej konsystencji.
    3. Dodaj jogurt i zamieszaj. Wsyp cynamon, przypraw do smaku przyprawą do zup. Dodaj ugotowany ryż.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis