Gryczane krokiety z fetą

    Gryczane krokiety z fetą

    2polubienia
    1godz.


    Zrobione przez 2 osoby

    Ciekawe połączenie smaku. Krokiety z kaszą gryczaną i serem feta smażone na rumiano. Można podać do barszczu lub same.

    kuchareczka42 Śląskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • Naleśniki
    • 1/2 szklanki gazowanej wody
    • 1/2 l mleka
    • 3 łyżki oleju
    • 2 jajka
    • 1 szczypta soli
    • 2 szklanki mąki
    • Farsz
    • 1 torebka (100 g) kaszy gryczanej
    • 1 cebula
    • masło do smażenia
    • 10 zielonych oliwek
    • 1 opakowanie sera feta
    • 1 jajko
    • pieprz
    • bazylia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Zmiksować wszystkie składniki na naleśniki. Usmażyć naleśniki.
    2. Przygotować farsz: ugotować kaszę. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle.
    3. Połączyć cebulę z kaszą, pokrojonymi oliwkami i pokruszoną fetą. Wbić jajko, przyprawić do smaku pieprzem.
    4. Posmarować nadzieniem naleśniki , zwinąć. Usmażyć z obu stron na maśle na rumiano.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis