Racuchy z bananami

    Racuchy z bananami

    5polubień
    25min.


    Zrobione przez 96 osób

    Łatwe racuszki z bananami, na maślance. Dodaję mąki pełnoziarnistej aby były zdrowsze. Polecam na śniadanie, nie tylko dla dzieci!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 125 g mąki pszennej
    • 80 g mąki pełnoziarnistej
    • szczypta soli
    • 2,5 łyżeczki (8 g) proszku do pieczenia
    • 2 łyżki cukru
    • 2,5 szklanki (350 ml) maślanki
    • 2 małe, dojrzałe banany, drobno posiekane

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. W dużej misce wymieszać mąkę pszenną z pełnoziarnistą, solą, proszkiem do pieczenia i z cukrem. Dodać maślankę i banany i wymieszać tylko tyle, aby zawilgły.
    2. Rozgrzać na średnim ogniu patelnię i nakładać chochelką ciasto, wlewając po ok. 1/4 szklanki na jednego racuszka. Zrumienić o bu stron i podawać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis