Smażony camembert z żurawiną

    Smażony camembert z żurawiną

    1polubienie
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszny camembert w grubej, chrupiącej panierce, z rozpływającym się środkiem, podany z żurawiną. Doskonały na szybki obiad!

    patrysza Wielkopolskie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • 1 camembert
    • 1 jajko
    • bułka tarta do obtoczenia
    • olej do smażenia
    • żurawina

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Ser obtaczamy w rozbitym jajku, a następnie w bułce tartej.
    2. Czynność powtarzamy trzykrotnie, aby uzyskać dość grubą panierkę.
    3. Rozgrzewamy olej (zawsze nalewam tyle, aby ser był zanurzony do połowy).
    4. Smażymy do uzyskania złotego koloru z dwóch stron (szczypcami zawsze sprawdzam, lekko naciskając, czy ser już jest płynny w środku).
    5. Dekorujemy żurawiną.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis