Kurczak w sosie barbecue z wolnowaru

    Kurczak w sosie barbecue z wolnowaru

    2polubienia
    6godz.40min.


    Zrobione przez 294 osoby

    Piersi z kurczaka duszone w wolnowarze w pysznym sosie barbecue, a na końcu rozdrobnione na małe kawałki i podane z ryżem, albo w bułce. Bardzo soczyste!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 4 pojedyncze filety z piersi kurczaka
    • Sos
    • 250 ml keczupu
    • 2 łyżki musztardy
    • 2 łyżeczki soku z cytryny
    • 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego
    • 125 ml syropu klonowego
    • 2 łyżki sosu Worcestershire
    • 1/2 łyżeczki chili w proszku
    • 1/8 łyżeczki pieprzu cayenne
    • ostry sos (do smaku)
    • Do podania
    • ryż lub bułki do hamburgerów

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 6godz.30min.  ›  Gotowe w: 6godz.40min. 

    1. Na dnie wolnowaru ułożyć piersi z kurczaka.
    2. W misce wymieszać wszystkie składniki na sos i polać nim kurczaka. Ustawić wolnowar na opcję "niska temperatura" i gotować przez 6 godzin.
    3. Po tym czasie rozdrobnić kurczaka za pomocą dwóch widelców na mniejsze kawałki i gotować jeszcze przez 30 minut.
    4. Podawać z ryżem lub nakładać (razem z sosem) do bułek przekrojonych na pół.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis