Poncz z truskawkami

    Poncz z truskawkami

    Zapisz do ulubionych
    2godz.15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Przepis na poncz bez dodatku cukru! Dodaje się do niego dojrzałych, słodkich truskawek i to wystarcza. Plus białe wino i szampan - i zabawa murowana!

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 1 kg dojrzałych, słodkich truskawek
    • 1 butelka dobrego białego wina, półwytrawnego lub wytrawnego
    • 1 butelka dobrze schłodzonego szampana
    • garść liści melisy

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +2godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 2godz.15min. 

    1. Truskawki umyć, oczyścić i przekroić na połówki lub na ćwiartki. Włożyć do dużego szklanego naczynia, zalać winem i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
    2. Tuż przed podaniem dodać schłodzonego szampana i ozdobić liśćmi melisy.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis