Szaszłyki warzywne

    Szaszłyki warzywne

    Zapisz do ulubionych
    40min.


    Zrobione przez 12 osób

    Pyszne i proste szaszłyki wegetariańskie, z pieczarkami, papryką i cebulą. Marynowane w ziołach, oliwie i czosnku dla super smaku!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 12 pieczarek
    • 2 czerwone papryki
    • 1 zielona papryka
    • 1 cebula
    • Marynata
    • 4 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 ząbek czosnku, posiekany
    • 15 g tymianku, posiekanego
    • 15 g rozmarynu, posiekanego
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 łyżki soku z cytryny

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Przekroić pieczarki na pół, papryki pokroić na kwadratowe kawałki, a cebulę pokroić w kliny.
    2. Nabijać na drewniane patyczki do szaszłyków na zmianę pieczarki, paprykę i cebulę.
    3. Wymieszać wszystkie składniki na marynatę.
    4. Posmarować szaszłyki marynatą i ułożyć na grillu na średnim ogniu. Podczas grillowania często smarować marynatą. Grillować przez 4-6 minut, aż warzywa będą miękkie.

    Rada:

    Patyczki do szaszłyków można wcześniej namoczyć na 15 minut w wodzie, dzięki czemu nie będą się przypalać podczas grillowania.

    Zobacz jak to zrobić!

    Szaszłyki warzywne
    Szaszłyki warzywne

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis