Pieczone ziołowe pestki z dyni

    Pieczone ziołowe pestki z dyni

    1polubienie
    1godz.10min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Zdrowa przekąska pełna smaku. Pestki z dyni w zupełnie nowej odsłonie: pieczone w marynacie ze stopionego masła i sosu Worcestershire.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 275 g świeżych pestek z dyni
    • 1,5 łyżeczki sosu Worcestershire
    • 25 g masła, stopionego
    • 1 i 1/4 łyżeczki soli ziołowej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.10min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 120 stopni C.
    2. Pestki z dyni opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Włożyć do miski. Dodać sos Worcestershire, stopione masło i sól. Dobrze wymieszać, aby pestki pokryły się marynatą. Rozłożyć je równomiernie na dużej blasze do pieczenia.
    3. Piec przez ok. 1 godzinę, od czasu do czasu mieszając. Gotowe pestki mają być chrupiące, suche i złocistobrązowe.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

    Podobne kategorie