Cukinia sauté

    Cukinia sauté

    4polubienia
    30min.


    Zrobione przez 156 osób

    Szybki i uniwersalny sposób przyrządzania wszelkich warzyw! Można je podawać na przykład jako sos do makaronu.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę
    • sól i pieprz do smaku
    • 4 cukinie przekrojone na pół i pokrojone w plasterki
    • 225 g świeżych pieczarek pokrojonych w plasterki
    • 1 pomidor pokrojony w kostkę
    • 1 ząbek czosnku, rozgnieciony
    • 1 łyżeczka włoskich przypraw (tymianek, bazylia, oregano, majeranek)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Rozgrzać olej w dużej patelni na średnim ogniu. Podsmażać przez ok. 2 minuty cebulę przyprawioną solą i pieprzem. Dodać cukinię i grzyby. Kiedy cukinia zacznie mięknąć, dodać pomidory, czosnek i włoskie przyprawy. Smażyć, aż wszystko będzie równomiernie gorące.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis