Sałatka "Colesław" ze słonecznikiem

    Letnia sałatka z białej kapusty, marchewki i zielonej papryki idealna do dań z grilla. Sos jest jogurtowo-majonezowy.

    duśka

    Śląskie, Polska
    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 3 łyżki jogurtu naturalnego
    • 3 łyżki majonezu
    • pieprz
    • sól
    • 1/3 łyżeczki suszonej papryki chilli (pieprz cayenne)
    • główka białej kapusty
    • 4 marchewki
    • 1 zielona papryka
    • 2 łyżki ziaren słonecznika

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Wymieszaj jogurt z majonezem, dopraw do smaku i schowaj do lodówki.
    2. Usuń z kapusty głąb, posiekaj ją, umyj i odsącz.
    3. Marchew obierz i zetrzyj na tarce, paprykę pokrój na cienkie paski.
    4. Wymieszaj warzywa, lekko oprósz solą, pieprzem oraz chilli i odstaw na 10 minut.
    5. Polej warzywa sosem, wymieszaj i schłódź.
    6. Przed podaniem posyp słonecznikiem uprażonym na złoty kolor na suchej patelni.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (5)