Pizza z makaronu

    Pizza z makaronu

    4polubienia
    45min.


    Zrobione przez 5 osób

    Pizza niejedno ma imię... czyli nietypowy włoski mix! Pizza z makaronu krajanka ze świeżymi pomidorami i bazylią.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • ok. 250 g makaronu krajanka
    • 4 jajka
    • ząbek czosnku
    • sól i pieprz
    • oregano do smaku
    • 4 łyżki oliwy
    • ok. 250 g pomidorów, pokrojonych w plasterki
    • pół pęczka bazylii
    • ok. 50 g salami lub innego mięsa
    • ok. 200 g mozzarelli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Ugotować makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
    2. Do miski wbić jajka i dodać do nich przeciśnięty czosnek, sól, pieprz oraz oregano, a na koniec ugotowany wcześniej makaron. Całość dokładnie wymieszać.
    3. Na dużej patelni rozgrzać oliwę. Naszą makaronową masę podzielić na dwie części (ponieważ wyjdzie dość duża porcja) – pierwszą rozłożyć na patelni i smażyć z obu stron na złoty kolor. To samo zrobić z drugą częścią makaronu.
    4. Plasterki pomidorów układać na naszej makaronowej pizzy, dodać bazylię, salami oraz mozzarellę. Całość smażyć pod przykryciem od 3 do 5 minut. Na koniec udekorować naszą makaronową pizzę według uznania.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis