Sałatka z tuńczykiem, ryżem i jajami

    Sałatka z tuńczykiem, ryżem i jajami

    28polubień
    35min.


    Zrobione przez 63 osoby

    Sałatka przepyszna i bardzo zdrowa. Można ją zrobić w wersji dietetycznej :)

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 2 szklanki ryżu
    • 5 jaj ugotowanych na twardo
    • 4 ogórki kiszone
    • 1 mały por
    • 1 puszka kukurydzy, odsączonej z zalewy
    • 2 puszki tuńczyka, odsączonego z zalewy
    • 3 łyżki musztardy
    • 1 słoik majonezu (wersja dietetyczna - majonez odtłuszony)
    • sól, pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Ryż gotujemy i ostawiamy do ostygnięcia.
    2. Jaja kroimy w kostkę, ogórki kroimy w drobna kostkę, por siekamy bardzo drobno. Wszystko wsypujemy do miski, dodajemy tuńczyka, kukurydzę, majonez, musztardę, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Smacznego!

    rada

    Możemy przystroić świeżą natką pietruszki.

    Ryż bez tajemnic

    Chcesz się dowiedzieć jakie są gatunki ryżu i jak go najlepiej gotować? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak ugotować ryż"!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (3)

    JoannaŁukaszOchnio
    10

    nic bym nie zmieniła w tym przepisie,sałatka bardzo dobra. - 21 gru 2013

    maciekkibol
    autor:
    2

    Impreza udana Wprowadziłem małą korektę. Zredukowałem ilość ryżu o połowę. - 13 wrz 2015

    Amieszka
    autor:
    0

    - - 28 paź 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis