Pieczywo czosnkowe

    (506)
    20 min

    Bardzo łatwy przepis na pieczywo z pieczonym czosnkiem, masłem i parmezanem.


    Zrobione przez 454 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 3 główki czosnku
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 bagietka
    • 115 g masła
    • 1 łyżka posiekanej świeżej pietruszki
    • 2 łyżki startego parmezanu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Nagrzać piekarnik do 175°C. Odciąć czubki główek czosnku tak, aby końcówki wszystkich ząbków wystawały. Położyć główki na blasze do pieczenia i skropić oliwą. Piec przez 30 minut lub do momentu, gdy czosnek będzie miękki.
    2. Nastawić piekarnik na grzanie od góry. Przeciąć bułkę wzdłuż na pół i położyć przeciętą stroną do góry na blasze do pieczenia.
    3. Powyciskać ząbki czosnku ze skórki do średniej miski. Dodać masło, pietruszkę i parmezan i dobrze wymieszać. Rozsmarować na bułce.
    4. Piec przez około 5 minut, aż pieczywo się zrumieni.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (506)

    Komentarze po polsku (1)

    autor:
    1

    Super Polecam Danie w 15 minut. W sam raz na kolacje.  -  29 sty 2013

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis