Babeczki Jesienne od Alexandry :)

    Babeczki Jesienne od Alexandry :)

    3polubienia
    50min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Te babeczki podaję często na urodziny mojego synka, oraz inne święta. Najlepiej smakują w jesień ze względu na to że nie jesz ich wcześniej tylko czekasz na to aż liście się zabarwią. Mam nadzieję że udadzą się wam i czekam na komentarze od was ;) Smacznego!

    milkaamika Brussels, Belgia

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 250 g mąki
    • 250 g cukru (może być trochę mniej)
    • 4 jajka
    • 250 g margaryny
    • orzechy włoskie, posiekane w drobne okruszki :)
    • 4 jabłka bez skórki, posiekane w drobną kostkę
    • trochę skórki pomarańczy - jeśli chcesz aby miały wyrazisty smak dodaj
    • 150 g rodzynek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Nagrzej piekarnik do 180-200 stopni C.
    2. Mąkę, cukier, jajka i margarynę zmiksuj. :)
    3. Posiekaj orzechy, pokrój jabłka, utrzyj skórkę pomarańczy.
    4. Dodaj orzechy i jabłka, wymieszaj, wsyp rodzynki i wymieszaj dokładnie. Możesz też dodać skórkę pomarańczy.
    5. Blaszkę wysmaruj margaryną, jeśli masz papierki nic nie rób :D Wlej ciasto do 3/4 wysokości foremek.
    6. Piecz ok. 25-30 minut.

    rada

    Ciasto powinno mieć grudki, ale jeśli wyjdzie wam bardzo bardzo gęste to dodajcie 5 łyżek mleka ;)

    Dowiedz się więcej...

    Chcesz poznać sekrety udanych muffinów? Przeczytaj nasz artykuł: "Idealne muffiny"!

    Mililitry, szklanki, łyżki...

    Gubisz się w przeliczaniu szklanek na gramy? Nie wiesz ile mililitrów mieści się w łyżce? Sprawdź nasz artykuł "Przeliczniki kuchenne", gdzie znajdziesz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, a także szybką ściągawkę z najpopularniejszymi składnikami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis