Ser pleśniowy w roli głównej

    Ser pleśniowy w roli głównej

    8polubień
    40min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Ser pleśniowy często kojarzony z luksusem, teraz może być szybko i pysznie przygotowany w każdym domu. W połączeniu z makaronem i szpinakiem, będzie nie tylko pysznym ale również zdrowym i pożywnym posiłkiem.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 250 g makaronu świderki
    • 1 cebula
    • olej do smażenia
    • 400 g świeżego szpinaku
    • 1 opakowanie (ok. 200 g) sera pleśniowego
    • 2 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę
    • 3 łyżki śmietany 12%
    • sól i pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 25min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. Makaron świderki gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
    2. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy, a następnie dodajemy szpinak.
    3. Gdy szpinak trochę się podsmaży, dodajemy ser pleśniowy pokrojony w kostkę, czosnek i śmietanę, przyprawiamy do smaku.
    4. Całość podajemy z makaronem.

    Idealnie ugotowany makaron?

    Chcesz wiedzieć więcej o tym jak ugotować idealny makaron? Przeczytaj nasz artykuł: "Jak gotować makaron?"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis