Hiszpańskie koreczki banderillas

    Tradycyjna przystawka hiszpańska, podawana z winem lub piwem. Nazwa "banderillas" pochodzi od kolorowych pik używanych podczas korridy.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 6-10 filetów anchois
    • 2 papryki konserwowe
    • 3 papryczki chili konserwowe
    • 4 ogórki konserwowe
    • 12 zielonych oliwek
    • 12 cebulek koktajlowych

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Pokroić anchois, papryki, papryczki i ogórki na kawałki wielkości jednego kęsa. Nabijać wszystkie składniki na przemian na wykałaczki.

    Zobacz jak to zrobić!

    Hiszpańskie koreczki banderillas
    Hiszpańskie koreczki banderillas
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (9)