Sałatka z zielonego groszku z octem balsamicznym

    (132)
    8 godz. 15 min

    Tę sałatkę szybko przygotowuję wieczorem na dzień przed podaniem, bo najlepsza jest po nocy w lodówce. Moja córka i jej przyjaciółka nigdy nie jedzą zielonego groszku, a tę sałatkę uwielbiają!


    Zrobione przez 120 osób

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 450 g mrożonego zielonego groszku
    • 50 g (1/2 szklanki) posiekanych migdałów
    • 50 g (1/2 szklanki) posiekanej dymki
    • 75 g (1/2 szklanki) pokruszonego sera feta
    • 180 ml (3/4 szklanki) majonezu
    • 2 łyżki octu balsamicznego
    • 1 szczypta czarnego pieprzu do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +8godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 8godz.15min. 

    1. Wsypać groszek do durszlaka i polewać ciepłą wodą, aż się rozmrozi. Przełożyć do dużej miski.
    2. Migdały uprażyć na patelni na średnim ogniu, a następnie wsypać do miski wraz z rozmrożonym groszkiem.
    3. Dodać cebulę, ser feta i majonez i wymieszać. Wlać ocet balsamiczny i doprawić całość pieprzem. Przykryć i wstawić na noc do lodówki.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (132)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (14)