Chleb francuski z rozmarynem

    Chleb francuski z rozmarynem

    1polubienie
    3godz.5min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Wspaniały przepis na chleb z automatu z chrupiącą skórką i mięciutkim środkiem. Jeden bochenek znika w oka mgnieniu.

    Składniki
    ilość sztuk: 1 bochenek

    • 1 saszetka (7 g) suszonych drożdży
    • 2 szklanki mąki chlebowej
    • 1 łyżeczka soli
    • 1 łyżeczka cukru
    • 1 łyżeczka miękkiego masła
    • 1 szklanka i 1 łyżka ciepłej wody
    • 1 łyżka suszonego rozmarynu
    • 2 łyżeczki posiekanego czosnku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 3godz.  ›  Gotowe w: 3godz.5min. 

    1. Wszystkie składniki umieścić w pojemniku automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybrać ustawienie "biały chleb" i nacisnąć przycisk "start".

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis