Hiszpańska pasta rybna z ziemniakiem

    Prosta pasta do kanapek pochodząca z kuchni hiszpańskiej. Niezwykle smaczne wykorzystanie filetów z dorsza.


    Zrobione przez 2 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 150 ml oliwy z oliwek extra virgin
    • 500 g świeżych filetów z dorsza
    • sól do smaku
    • 1 ugotowany ziemniak
    • 100 ml mleka
    • tosty i natka pietruszki do podania

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać dorsza i posolić do smaku. Smażyć z obu stron przez kilka minut, aż ryba będzie gotowa. Zdjąć z ognia i przełożyć na talerz. Oliwę zachować.
    2. Z filetów usunąć skórę, a mięso rozdrobnić widelcem.
    3. Ziemniaka obrać i pokroić w kostkę, a następnie rozgnieść widelcem. Dodać do dorsza i wymieszać. Dodać mleko i dokładnie wymieszać.
    4. Stopniowo dodawać oliwę z patelni, cały czas mieszając, aż do uzyskania gładkiej pasty.
    5. Podawać na tostach, posypane pietruszką.

    Zobacz jak to zrobić!

    Pasta z dorsza z ziemniakami
    Pasta z dorsza z ziemniakami

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis