Chleb z siemieniem lnianym i słonecznikiem

    Chleb z siemieniem lnianym i słonecznikiem

    2polubienia
    3godz.5min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Wspaniały chleb z automatu, dla miłośników ziaren. Zdrowy i pożywny z dodatkiem miodu i siemienia lnianego.

    Składniki
    ilość sztuk: 1 bochenek

    • 1 i 1/3 szklanki wody
    • 2 łyżki miękkiego masła
    • 3 łyżki miodu
    • 1,5 szklanki mąki chlebowej
    • 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
    • 1 łyżeczka soli
    • 1 łyżeczka suszonych drożdży
    • 1/2 szklanki siemnienia lnianego
    • 1/2 szklanki ziaren słonecznika

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 3godz.  ›  Gotowe w: 3godz.5min. 

    1. Wszystkie składniki (oprócz słonecznika) umieścić w pojemniku automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybrać ustawienie "chleb pszenny" i nacisnąć przycisk "start".
    2. Ziarna słonecznika dodać po sygnale w trakcie cyklu wyrabiania ciasta.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis