Chrupiący chleb kukurydziany

    Chrupiący chleb kukurydziany

    Zapisz do ulubionych
    8min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Smaczny i prosty chleb kukurydziany na drożdżach. Wyśmienity zarówno z dżemem jak i jako dodatek do zup.

    Składniki
    ilość sztuk: 1 bochenek

    • 1 i 1/3 szklanki ciepłej wody (45°C)
    • 1/4 łyżeczki sosu Tabasco
    • 3 łyżki oleju roślinnego
    • 1 łyżka cukru
    • 1,5 łyżeczki soli
    • 3/4 szklanki mąki kukurydzianej
    • 3 i 1/4 szklanki mąki pszennej
    • 1,5 łyżeczki drożdży instant

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 3min.  ›  Gotowe w: 8min. 

    1. Wszystkie składniki umieścić w pojemniku automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybrać ustawienie "chleb pszenny" i nacisnąć przycisk "start".

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis

    Podobne kategorie