Awokado nadziewane owocami morza

    (131)
    15 min

    Połówki awokado wypełnione pysznym nadzieniem z krewetek, krabów i ogórka. Wspaniały wstęp do lekkiego lunchu lub świetna przystawka na elegancką kolację!


    Zrobione przez 135 osób

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 70 g ugotowanego, rozdrobnionego mięsa kraba
    • 65 g (1/2 szklanki) małych ugotowanych krewetkek
    • 2 łyżki ogórka, obranego i pokrojonego w kostkę
    • 1 łyżka majonezu
    • 1 łyżeczka posiekanej świeżej natki pietruszki
    • 1 szczypta soli
    • 1 szczypta mielonego czarnego pieprzu
    • 1 szczypta papryki
    • 1 awokado

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. W miseczce wymieszać mięso kraba, krewetki, ogórek, majonez i pietruszkę. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i wstawić do lodówki do czasu podania.
    2. Przekroić awokado wzdłuż i usunąć pestkę. Wyjąć łyżką część miąższu, pozostawiając około 1 cm na skórce. Napełnić wydrążone połówki nadzieniem i posypać wierzch papryką.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (131)

    Komentarze po polsku (2)

    KatarzynaKrawczyk
    3

    Poleca ,swietna przekaska dodalam mrozone kraby ale byly za suche , mala przestroga  -  10 paź 2013

    lodzia
    autor:
    1

    super ja zrobiłam tak samo tylko dodałam ośmiornice i meduze  -  14 lut 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis