Chleb z kiszoną kapustą

    Chleb z kiszoną kapustą

    Zapisz do ulubionych
    3godz.5min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Niezwykle smaczny i aromatyczny chleb żytni z dodatkiem kiszonej kapusty i melasy. Warto wypróbować!

    Składniki
    ilość sztuk: 1 bochenek

    • 1 szklanka kiszonej kapusty, przepłukanej i odsączonej
    • 3/4 szklanki ciepłej wody
    • 1,5 łyżki melasy
    • 1,5 łyżki masła
    • 1,5 łyżki brązowego cukru
    • 1 łyżeczka kminku
    • 1,5 łyżeczki soli
    • 1 szklanka mąki żytniej
    • 2 szklanki mąki chlebowej
    • 1,5 łyżeczki suszonych drożdży

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 3godz.  ›  Gotowe w: 3godz.5min. 

    1. Wszystkie składniki umieścić w pojemniku automatu do chleba w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybrać ustawienie "chleb podstawowy" i nacisnąć przycisk "start".

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis